Daha fazla erişim, daha iyi yerleştirme! En iyi Google konumlarına ve maksimum çevrimiçi görünürlüğe giden kolay yolu keşfedin.

Dergi Yapma Programı Kolay ve Ücretsiz [adim adim kılavuz]

Otomotiv alanında faaliyet gösteren ve bu alanda dergi yayınlamak isteyen biri olarakbu program ile tanışmak benim için hoş bir sürpriz oldu. Artık düzenli olarak dergi çıkarmak ve katalog hazırlamak çok kolay. Üstelik ücretsiz -YUMPU Publishing! Otomobiller, motosiklet ve hatta başka motorlu araçlar her zaman bir tutku nesnesi olmuştur. İhtiyaç için satın almak dışında yeni modelleri hayranlıkla takip eden insanların sayısı hiç de az değil. Bu sektöre ticaret amacıyla girmiştim ama şimdi bu hayranlığı anlayabiliyorum. Otomobil dünyasının birçok yönü var. Birinci el araçlar, ikinci el araçlar, spor arabalar, lüks arabalar, ekonomik arabalar… Hepsinin alıcısı farklı tabii ama otomobillere ilgisi olan kişiler sektördeki her gelişmeyi, her yeni modeli takip etmek isteyebiliyor. O yüzden, sürekli bir dergi ve katalog sirkülasyonu var. Bu yayınlarda, içeriklerimizin hem metin hem de görsel açısından tatmin edici olmasının yanı sıra baskı ve kağıt kalitesinin de üst düzey olması gerekiyor. Bu da büyük bir emek ve masraf demek. Üstelik, ulaşabileceğiniz insan sayısı da sınırlı. Dolayısıyla, farklı bir arayışa geçtim ve online dergi yapmak üzerinde durmaya başladım. PDF dosyamı hazırladım ve dergi yapma programı başlığı altında bulduğum her programı tek tek denemeye başladım. Denemelerim sonunda gördüm ki hiçbiri bu progam ile yarışamıyordu.

Çeşitli yayınlar arasında gezinin, bir konu için karar verin ve ilgi çekici dergileri anında online okuyun.

Aradığım özelliklerin hepsini ücretsiz olarak burada buldum; otomobillerle ilgili yayınlarda olmazsa olmaz olan video gibi multimedya dosyaları ekleme özelliği de dahil. Ayrıca, hazırladığım dergiyi milyonlarca insana ulaştırmam da büyük bir artı oldu.

Dergi Yapma Programı ve Özellikleri

Bir online dergide olması gereken bütün özelliklere ücretsiz olarak erişebilmek en hoşuma giden şey oldu. Piyasada dergi hazırlama programları hakkında derinlemesine bir araştırma yaptığımdan bahsetmiştim. Bunlardan hiçbiri bana aradığım fiyat ve performans oranını veremedi. Ücretsiz olmayı derginin kalitesini düşürmek ve sayfaları reklama boğmak olarak algılayanlardan tutun da iyi bir hizmeti fahiş fiyatlarla sunması gerektiğini düşünenlere kadar birçok program var. Burada da reklamsız versiyon ve ödemeli planlar var ama daha çok büyük şirketlere yönelik. Benim gibi küçük işletmeler ve bireysel çabalar için ücretsiz versiyon yeter de artar bile.

Yirmi milyonun üzerinde dergi bulunan web sitesinin aktif milyonlarca okuruna ulaşabilme olasılığı da beni cezbeden başka bir unsur oldu. Gelişmiş site içi aramada okurlar istedikleri dergiye ulaşabiliyor. Onun dışında dergilerin arama motoru optimizasyonu da yapılıyor ve site dışındaki aramalarda da üst sıralarda çıkma olasılığım artıyor. Yoğun bir sirkülasyonun olduğu ve birçok yayının çıkarıldığı bu sektörde okurlara ulaşabilmek en büyük motivasyonlardan bir tanesi.

Kod alarak web sitesine embed edebileceğiniz dergiyi Facebook gibi sosyal medya kanallarında da rahatlıkla paylaşabiliyorsunuz. Üstelik, derginin indirilmesine izin verince okurlar onu masaüstü ve mobil cihazlarında taşıyabiliyor ve böylelikle kişisel markanızın onlarda aşinalık yaratabiliyor. Programın, hem masaüstü hem de mobile uygun olduğunu ve asla görüntü kaybı ya da yavaşlık yaşanmadığını da eklemem gerek.

En başta, benim için önemli olan özelliklerden birinin multimedya dosyaları eklememe izin vermesi olduğunu söylemiştim.

Ücretsiz kullanabileceğiniz editörler video, ses, bağlantı, slayt ve fotoğraf albümü gibi multimedya dosyalarını eklemenize olanak tanıyarak interaktif bir dergi meydana getirmenizi sağlıyor.

Ayrıca, derginizde her zaman düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Örneğin farklı dergi tasarımları sayesinde, web sitenize veya sosyal medya hesaplarınıza daha fazla uyum sağlaması için boyutlarda veya renklerde oynamalar yapabiliyorsunuz. Üstelik, düzeltmelerde, sayfa sayısında veya hazırlayacağınız dergi sayısında hiçbir kısıtlama yok.

Ayrı bir parantezi de benzersiz desteği için açmak isterim. Diğer programlardan farklı olarak YUMPU Publishing'da her an sizi dinlemeye ve size yardım etmeye hazır bir müşteri hizmetleri bulunuyor. Her ne kadar gayet kusursuz bir program olsa da teknik sorunlar veya kullanım zorlukları yaşarsanız kısa sürede yardım almanız mümkün. Bir dergi yapma programı bunca şeyi bir arada sunuyor… Gerçekten takdire şayan.

Dergi Yapma Programlarını Çöpe Atabilirsiniz

Yaklaşık bir aydır bir arkadaşımın yeni açtığı mekanı için bir e-dergi hazırlamaya çalışıyordum. İnternet sitelerinden yayınlayacaklar ve menüsü de her ay değişerek yeni bir içerik hazırlanacaktı. Bu yüzden üzerinde kolayca oynamalar yapılabilecek bir kalıp hazırlamam gerekiyordu. Bunun için bütün dergi yapma programlarını denedim. Ancak bir iki aydan sonra derginin ve menülerin kendini tekrara düşeceğinden çok emindim.

Ya da her ay tekrar başına oturarak ben yapacaktım ki bu isteyeceğim son şey olurdu herhalde. Neyse ki geçen hafta bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine YUMPU Publishing adındaki internet sitesini fark ettim. O zamana kadar sarf ettiğim emeklerim boşuna gitmiş olsa da bundan sonra hem benim için hem arkadaşım için hem de mekanı için bundan daha güzeli olamayacak bir internet dergisi oluşturduk. Derginin içinde hem her hafta yepyeni yazılar olacak hem de içecek ve yiyeceklerin detaylı açıklamaları.

Hatta, ki açıkçası bu hiç aklıma gelmemişti, yemeklerin nasıl hazırlandığına dair videolar bile bu derginin içinde yer alacak.

Ne var ki internette video izlemeye diye düşünebilirsiniz.

Ancak bunu bir e-derginin içinde düşünmek o kadar da kolay değil. Çünkü her sayfaya bir video koyarsak e-dergimizin boyutları yükleme yapamayacak hale gelebilir. Bunu da çok akıllıca bir yöntemle çözmüşler. Nereden mi yardım almışlar? Tabii ki YouTube.

Şimdi isterseniz size hem internet sitesini kısaca tanıtıyım hem de bu site ile hazırladığınız e-dergilerinizi nasıl yayına sokacağınız hakkında biraz bilgi veriyim. Sizden istediğim tek şey asla ama asla yapamayacağınızı ya da size zor gelebileceğini düşünmeyin. Unutmayın ki eğer ben yapabiliyorsam siz e yapabilirsiniz. Biraz çaba ve konsantrasyonla herhangi bir insanın yapamayacağı herhangi bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Bu Program Ile E-Dergi Yapmak Çok Kolay ve Çok Eğlenceli

Öncelikle nedir bu program ve ne özelliği var ki diğer e-dergi hazırlama sitelerinden diye düşünebilirsiniz doğal olarak. Burada benim için her zaman iki önemli kriter yer almakta. Bunlardan birincisi insana saygı. Yani destek ekibi. Hiç birimiz hatasız değiliz ve bazen çok ortada olan şeyleri bile göremeyecek kadar bulanık olabiliyor zihnimiz. O yüzden bir internet sitesinin derstek ekibi bana göre en önemli yapı taşı. Çünkü özellikle bunun gibi dünya çapında iş yapan çok büyük kuruluşların sürekli destek sağlaması gerekiyor.

Bundan sıkılma ve yorgun düşme gibi bir hakları olduğunu sanmıyorum. Ancak diğer sitelerde destek ekibiyle yazışarak girilecek bir bağlantı ana sayfada verilmemiş bile. Bunun yerine telefon numarası koyulmuş ki bu işle daha önce uğraşmış olan herkes insanların telefon numarasından korktuğunu bilir. Yani resmen aramayın diye yazılır o numaralar kocaman kocaman. Anladığınız üzere Yumou sitesinde yapamadığınız herşeyi hemen sorabilir ve kısa süre cevaplarını alabilirsiniz.

Yani bu konu üzerine fazla duruyorlar ve hassasiyet gösteriyorlar diyebilirim en azından. Diğer önemli neden de fiyatlandırma. Aynı kalitedeki diğer internet siteleri, isimlerini kötülemek istemem belki ileride ters düz olur herşey, garip ücretlendirmelerle karşımıza çıkıyor.

Bu sitede işimizi görecek güzelce bir dergiyi ücretsiz hazırlayabiliyoruz. Getirilmiş olan kısıtlamalar bizi çok da ilgilendirmiyor. Sayfa kısıtlaması diğer e-dergi hazırlama sitelerine göre oldukça makul. Benzer fiyatlandırma sunan PDF Flip gibi sitelerin de özellikleri bu programın yanında çok hafif kalıyor. Zaten örnekler bölümünden dergileri incelediğinizde aradaki farkı rahatlıkla görüyorsunuz. Bu porgramda dünyaca ünlü dergilerin örneklerini görürken Flip sitesinde daha önce görmediğim dergilerle karşılaştım.

Bu Programda Pratik Bir Şekilde Dergi Hazırlamanın ratik Adımları

Bu programda dergi hazırlama adımları gerçekten çok pratik. Teknik bilginiz olmasa bile iki dakika içinde sadece PDF dosyanızı yükleyerek bir dergi sahibi olabilir ve onu aklınıza gelebilecek her yerde milyonlarca okurla paylaşabilirsiniz.

Birinci adım, PDF dosyası hazırlamak. İnternette PDF hazırlamanıza yardım edecek birçok program bulabilirsiniz. Word ve Excel dosyaları da PDF’e dönüştürülebiliyor. Photoshop veya InDesign gibi bir tasarım programını kullanabiliyorsanız daha da iyi.

İkinci adım, PDF’i yüklemek. Bu, en basit adımlardan biri. Web sitesinin ana sayfasında sol üst köşede yükleme aracını göreceksiniz. Dosyanızı oraya sürükleyin veya bilgisayardan seçin.

Üçüncü adım, hesap oluşturmak. Üstteki menüdeki kayıt butonuna tıklayın ve açılan ekranda e-posta adresinizi, şifrenizi veya şifre tekrarınızı girin. Sosyal medya hesaplarınızla giriş yapmanız da mümkün.

Dördüncü adım, profiliniz doldurmak. Ad, soyad ve diğer temel bilgilerinizin yanı sıra profil fotoğrafınızı ve kısa tanıtımınızı da girmenizi öneririm. Okurlar için yönlendirici olacaktır.

Beşinci adım, değişiklik yapmaktan çekinmeyin. PDF dosyanız e-kağıda mükemmel biçimde dönüştürülüyor ama onu web sitenize embed edecekseniz veya sosyal medyada paylaşacaksanız birtakım renk veya boyut değişiklikleri yapmanız gerekebilir.

Son olarak, paylaşın. Sosyal medyada, bloğunuzda, ticari bir amacınız varsa online dükkanlarda… Aklınıza gelebilecek her yerde paylaşın. Unutmayın, derginizi okunması için yaptınız.

Tasarımı Hangi Dergi Yapma Programında Yaptığınızın Bir Önemi Yok

Evet her ne kadar bu internet sitesinde de birçok kalıp varsa da aslında dergi yapma programından ziyade düzenleme ve yayınlama yazılımı diyebiliriz. Tabi ki isterseniz burada baştan sona bir dergi de hazırlayabilirsiniz ancak kaliteli ve kişisel zevkler içeren bir dergi hazırlamak istiyorsanız mutlaka dışarıda tasarımını kendiniz yapalısınız. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus tasarım işlemi bittikten sonra belgenizi PDF formatında kaydetmek.

Çünkü bu site sadece bu formatı destekliyor.

Eğer sitedeki hazır örneklerden kullanmak isterseniz bunun için de bir çok seçenek sunuluyor.

Ancak daha önce de belirttiğim gibi kendi derginizi kendiniz yaparsanız çok daha fazla tatmin olacaksınız. Sitede bulunan binlerce dergiden birkaçına göz gezdirebilirsiniz mesela.

Çok güzel dergiler var. National Geographic’ten tutun da Wired’a, PC’ye kadar çok sayıda ünlü dergiden yararlanabilirsiniz.

Tasarımımızı o ya da bu şekilde bitirdikten ve PDF formatında kaydettikten sonra YUMPU Publishing internet sitesini açıyorsunuz. Burada karşınıza en üst bölümde dil seçeneklerinin olduğu bir kutucuk çıkacak. Buradan Türkçe seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Ancak hatırlatmakta yarar var ki sitenin tamamı dilimize çevirilmemiş. Yani eğer İngilizce biliyorsanız öyle kalsın derim. Ardından hemen altında bulunan sitenin ana sayfası diyebileceğimiz bir bölüm var.

Solda bir kutucuğun üzerinde buraya sürükle yazıyor ve sağda bir video mevcut. Videoda siteyi genel özellikleriyle yorumlayan bir görüntü var. Bizim işimiz sol taraftaki sürüklenen kutuyla. PDF belgemizi buraya sürüklememiz gerekiyor. Ardından çok kısa bir süre bekliyoruz. Biz beklerken bu site PDF belgemizi HTML formatına dönüştürüyor.

Bu işlem bittikten sonra karşımıza bize özel hazırlanmış bir sayfa çıkıyor. Buradan düzenlemek ya da üzerinde işlem yapmak istediğimiz e-dergimizi seçiyoruz ve düzenlemeye başlıyoruz. Tasarımı hazırlama aşamasında unuttuğum bir önerim var. Düzenleme bölümünde video ekleyebiliyoruz. Bunun için video eklemek istediğiniz dergi sayfalarının ilgili bölümlerini boş bırakmanız gerekiyor. Arkadaşımın menüsü için hazırladığım videolar derginin yemek sayfasında harika göründü. Mutlaka siz de video ekleyin. Hem o da ücretsiz. Ayrıca hemen ekleyeyim dergimizin arka fonunda müzik de yayınlayabiliyoruz.

Sitemize videolarımızı ve ses dosyalarımızı da yerleştirdikten sonra geldi sıra e-dergimizi kendi internet sayfamızda yayınlamaya. Bunun için yapmamız gereken şey de aslında çok basit. Ancak ilk etapta biraz zor gelebilir.

Zorlandığınız en ufak bir konuda bile hemen destek ekibine başvurabilirsiniz.

Ben kısaca anlatıyım. Sitede gömme kodu olarak bir kod var. Bu kodu kopyalayıp, kendi internet sitenizde derginiz nerede görünsün istiyorsanız oraya yapıştırmanız gerekiyor. İş aslında bu kadar kolay ama işte karşımızda kod görünce sanıyoruz ki ancak çok usta hekırlar bununla başa çıkabilir. Elimizde zaten on satır bile olmayan bir kod var.

Gömme kodunu sitemize yapıştırdıktan sonra çok güzel bir oynatıcı ile karşımızda dergimiz olanca güzelliği ile durmaya başlıyor ve başlıyoruz sayfalarını çevirmeye. Bazı usta kodcuların peki arama motorlarında nasıl fark edileceğiz soruları kulağıma gelmiyor değil.

Ancak Google ve diğer motorların da rahatlıkla bütün içeriği arşivlerine alabilmeleri için kodumuzda harika açık kapılar var. Kendi internet sitemizde hiç yük olmuyor. Sitemiz şimşek hızında açılıyor ve arama motorları dergi içeriğini YUMPU Publishing arşivlerinde arıyor. Ayrıca eklediğimiz videolar da sadece YouTube bağlantısından oluşuyor. Yani onlara da fazladan yer ayarlamak zorunda kalmıyoruz. Bana göre bütün internet siteleri böyle olsa bile olur. Bu harika site varken dergi yapma programı aramayın boşuna. Yazımı sonlandırırken sizlere iyi çalışmalar diliyorum.

Sonuç olarak…

Dergi yapma programı olan YUMPU Publishing’da aradığım bütün özellikleri buldum, hem de ücretsiz olarak. Bunun yanı sıra benim için en önemli olan şeyler, programın sorunsuz ve hızlı çalışması, ortaya çıkan derginin kaliteli olması, milyonlarca kişiye ulaşabilmem ve multimedya dosyaları sayesinde okurlarla interaktif ilişki oluşturabilmekti. Hepsini yapabildim. Başka bir programa bundan sonra ihtiyacım olacağını sanmıyorum. Hangi alanda olursa olsun siz de dergi çıkarmak isterseniz doğru adreste olduğunuzu söyleyebilirim.

Cevap bırakın

Sinem Babaoglu

Güzel dış mekanları, aristocrat yemek düzenini, okumayı ve iyi filmleri severim. İş planım bana çok fazla boş zaman bırakmıyor fakat yapabildiğimde dışarı, seyahate çıkıyorum ve arkadaşlarımla buluşuyorum.